Библијски институт


 • ПРЕДАВАЊЕ: Библија и култура

  [ПРЕДАВАЊЕ] БИБЛИЈА И КУЛТУРА

  Предавачи: проф. др Родољуб Кубат и проф. др Предраг Драгутиновић

  Место: Дом омладине Београда

  Датум: 07.04.2016. Време: 19ч

  Са задовољством  вас обавештавамо  да је ове године остварена сарадња између Дома Омладине Београд и Библијског института Православног богословског факултета Универзитета у Београду.  Дом Омладине ће бити домаћин циклуса предавања на тему Библија и култура. Овим путем вас позивамо на уводно предавање које ће одржати проф. др Родољуб Кубат и проф. др Предраг Драгутиновић. Предавање ће се одржати 07. Априла у Клубу Дома Омладине, са почетком у 19 часова.

  Библијски текстови су настајали, сакупљани су, преношени, читани и тумачени у различитим културама. Они су увек укључени у неку културу која их обликује и коју обликују.

  Познавање ових културолошких контекста из прошлости показује се неопходним за разумевање поруке библијских текстова. Савремена култура пак представља један нови контекст у коме се чита и тумачи Библија и доноси своја питања, захтеве и изазове. У којој мери је библијски говор о Богу детерминисан културом у којој се одвија? Могу ли Библија и култура бити саговорници или представљају данас две непомирљиве инстанце? 

   

 

Контакт

ПРАВОСЛАВНИ
БОГОСЛОВСКИ
ФАКУЛТЕТ


БИБЛИЈСКИ ИНСТИТУТ


Мије Ковачевића 11б
11060 Београд
Република Србија


Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Радно време