Библијски институт

[ПРЕДАВАЊЕ] БИБЛИЈА И КУЛТУРА

Предавачи: проф. др Родољуб Кубат и проф. др Предраг Драгутиновић

Место: Дом омладине Београда

Датум: 07.04.2016. Време: 19ч

Са задовољством  вас обавештавамо  да је ове године остварена сарадња између Дома Омладине Београд и Библијског института Православног богословског факултета Универзитета у Београду.  Дом Омладине ће бити домаћин циклуса предавања на тему Библија и култура. Овим путем вас позивамо на уводно предавање које ће одржати проф. др Родољуб Кубат и проф. др Предраг Драгутиновић. Предавање ће се одржати 07. Априла у Клубу Дома Омладине, са почетком у 19 часова.

Библијски текстови су настајали, сакупљани су, преношени, читани и тумачени у различитим културама. Они су увек укључени у неку културу која их обликује и коју обликују.

Познавање ових културолошких контекста из прошлости показује се неопходним за разумевање поруке библијских текстова. Савремена култура пак представља један нови контекст у коме се чита и тумачи Библија и доноси своја питања, захтеве и изазове. У којој мери је библијски говор о Богу детерминисан културом у којој се одвија? Могу ли Библија и култура бити саговорници или представљају данас две непомирљиве инстанце? 

 

 

Најновија издања

Каталог свих књига Библијског института Православног богословског факултета Универзитета у Београду:
katalog.binst.pbf.rs

 

Контакт

ПРАВОСЛАВНИ
БОГОСЛОВСКИ
ФАКУЛТЕТ


БИБЛИЈСКИ ИНСТИТУТ


Мије Ковачевића 11б
11060 Београд
Република Србија


Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Радно време